Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozsdás aprópecsenye bulgurral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
60 dkg marhafartő 0 19 17 0.6 0 83
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a tejszínt és a bort sűrű re forraljuk. A bulgurral és olívával körítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)