Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bácskai rizses hús tavasziasan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 fej paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Kevergetve, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a zöldségkeveréket, majd a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Belekeverjük a rizst és kétszer annyi vizet. Nagy lángon összeforraljuk, majd ismét kis lángon, lefedve, addig főzzük, amíg a rizs felszínéről eltűnik a víz. Ekkor a fedő alá konyharuhát téve, a lángot eloltva, még húsz percig hagyjuk állni. Hagyományosan, vízzel kiöblített csészébe nyomkodva, majd kiborítva tálaljuk. Idénysalátát adjunk mellé.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)