| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 6 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 50 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Sóval, borssal, köménnyel és a paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Közben visszatesszük a kisült szalonnakockákat is. Ha a hús megpuhult, a felvert tojást belekeverve, lágyra sütjük.