Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos savanyúkáposzta leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 szál füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
25 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát és paprikát, az olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a fűszereket és felöntjük liternyi vízzel. Puhára főzzük, majd a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A sóról szándékosan nem írtam, mert a káposzta és a kolbász is sós.
Forrón tálaljuk, friss kenyérrel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)