Kolbászos savanyúkáposzta leves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 szál füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
25 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát és paprikát, az olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a fűszereket és felöntjük liternyi vízzel. Puhára főzzük, majd a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A sóról szándékosan nem írtam, mert a káposzta és a kolbász is sós.
Forrón tálaljuk, friss kenyérrel.