Kolbászos savanyúkáposzta leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott burgonyát és paprikát, az olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a fűszereket és felöntjük liternyi vízzel. Puhára főzzük, majd a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A sóról szándékosan nem írtam, mert a káposzta és a kolbász is sós. Forrón tálaljuk, friss kenyérrel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||