Kolbászkrémes stangli
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db
stangli |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 20 dkg
füstölt sonka |
203 |
15 |
15 |
0.3 |
0 |
95 |
| 1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 késhegynyi
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 2 db
kovászos uborka |
12 |
0.7 |
0.2 |
1.9 |
0 |
0 |
| igény szerint
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. Készíthetünk többet is, hűtőben eláll. A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, sóval meghintjük és citromlével megcsepegtetjük. Legalább negyed órát pihentessük. A stanglikat hosszában, majdnem teljesen, vágjuk be és félig hajtsuk szét. Az alsó részt vékonyan kenjük meg vajjal, majd habzsákból nyomjuk rá a kolbászkrémet, majd a krém tetejét díszítsük lilahagyma és kovászosuborka szeletekkel.
Nem romlandó, fóliába tekerve, kitűnő piknik szendvics.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)