Kolbászkrémes stangli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db stangli 0 ? ? ? ? ?
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. Készíthetünk többet is, hűtőben eláll. A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, sóval meghintjük és citromlével megcsepegtetjük. Legalább negyed órát pihentessük. A stanglikat hosszában, majdnem teljesen, vágjuk be és félig hajtsuk szét. Az alsó részt vékonyan kenjük meg vajjal, majd habzsákból nyomjuk rá a kolbászkrémet, majd a krém tetejét díszítsük lilahagyma és kovászosuborka szeletekkel.
Nem romlandó, fóliába tekerve, kitűnő piknik szendvics.