Kolbászkrémes stangli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. Készíthetünk többet is, hűtőben eláll. A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, sóval meghintjük és citromlével megcsepegtetjük. Legalább negyed órát pihentessük. A stanglikat hosszában, majdnem teljesen, vágjuk be és félig hajtsuk szét. Az alsó részt vékonyan kenjük meg vajjal, majd habzsákból nyomjuk rá a kolbászkrémet, majd a krém tetejét díszítsük lilahagyma és kovászosuborka szeletekkel. Nem romlandó, fóliába tekerve, kitűnő piknik szendvics. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||