Firenzei tonhal
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 evőkanál				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
				
						
					| 10 dkg				
		parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csipet				
		szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		halalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		paradicsom   | 22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 3 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 80 dkg				
		tonhal | 227 | 21.5 | 15.5 | 0 | 0 | 70 | 
				
						
					| 50 dkg				
		spenót | 18 | 2.3 | 0.3 | 1.8 | 6.3 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A vaj felén megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a fehérborral és a halalaplével, majd mártássá főzzük. Ha langyosra hűlt sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és belekeverjük a tojássárgáját és a megreszelt sajt felét.
A vaj másik felén a megtisztított spenótot megpároljuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Tűzálló tálba terítjük a spenótot, ráfektetjük a halszeleteket és beterítjük a vékonyra szelt paradicsomkarikákkal, meghintjük sóval, borssal és alufóliával szorosan lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. A hőfokot lecsökkentjük 180 fokra, a tálról a fóliát levéve a mártást ráöntjük az ételre és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Fedetlenül visszatesszük és még 15-20 percig sütjük. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)