Firenzei tonhal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A vaj felén megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a fehérborral és a halalaplével, majd mártássá főzzük. Ha langyosra hűlt sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és belekeverjük a tojássárgáját és a megreszelt sajt felét. A vaj másik felén a megtisztított spenótot megpároljuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Tűzálló tálba terítjük a spenótot, ráfektetjük a halszeleteket és beterítjük a vékonyra szelt paradicsomkarikákkal, meghintjük sóval, borssal és alufóliával szorosan lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. A hőfokot lecsökkentjük 180 fokra, a tálról a fóliát levéve a mártást ráöntjük az ételre és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Fedetlenül visszatesszük és még 15-20 percig sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||