Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Feketekagyló fehérborban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Egy percig kevergetve sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon felforraljuk és beleszórjuk a körömkefével megsikált kagylókat. Lefedjük és addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. Amelyik kagyló nem nyílik ki azt dobjuk ki. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Kenyeret kínáljunk hozzá, hogy a szaftot ki tudjuk tunkolni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)