| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg fekete kagyló | 85 | 12 | 2.7 | 3 | 0 | 108 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fél zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi olívabogyó | 138 | 1.4 | 13.9 | 1.8 | 2.4 | 0 |
| 40 dkg spagetti | 350 | 12 | 1.5 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a paradicsomkonzervet, majd felöntjük a borral. Mártássá forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A mélyhűtött kagylóval összeforgatjuk és kiforraljuk. Szükség szerint citromlével ízesítjük. A spagettit előírás szerint megfőzzük és elkeverjük a kagylós mártással. Felkarikázott olívával, bazsalikom levelekkel és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.