Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos-rukolás tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
30 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra karikázott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha színt kaptak, hozzámorzsoljuk a bőréből kifejtett kolbászhúst és a borral felöntve, sóval, borssal ízesítve, összeforraljuk. Végül belekeverjük a negyedekre vágott paradicsomot, de ezzel már nem forraljuk. A tésztát időközben, előírás szerint, kifőzzük, majd lecsepegtetve, a kolbászraguval és a darabokra tépett rukkolával összeforgatva, a reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)