Kagylós spagetti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mesterszakacs.eu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
igény szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a paradicsomkonzervet, majd felöntjük a borral. Mártássá forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A mélyhűtött kagylóval összeforgatjuk és kiforraljuk. Szükség szerint citromlével ízesítjük. A spagettit előírás szerint megfőzzük és elkeverjük a kagylós mártással. Felkarikázott olívával, bazsalikom levelekkel és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.