Kagylós spagetti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mesterszakacs.eu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a paradicsomkonzervet, majd felöntjük a borral. Mártássá forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A mélyhűtött kagylóval összeforgatjuk és kiforraljuk. Szükség szerint citromlével ízesítjük. A spagettit előírás szerint megfőzzük és elkeverjük a kagylós mártással. Felkarikázott olívával, bazsalikom levelekkel és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||