| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 30 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| ízlés szerint porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| ízlés szerint vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2-3 csomag habfixáló | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 30 dkg eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 |
| 1 doboz babapiskóta | 389 | 9.7 | 4.4 | 77.7 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab homogén legyen. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltöm két részletben, a kettő közé epret szórok. Miután belesimítottam a krémet a formába, annak a tetejét babapiskótával kirakom, így képezek neki talpat amikor kiborítom a formából. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálaláskor kifordítom a formából, a fóliát lehúzom majd eperszemekkel és citromfű levélkékkel dekorálom.