Epres-túrós alagút babapiskóta talpakon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab homogén legyen. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltöm két részletben, a kettő közé epret szórok. Miután belesimítottam a krémet a formába, annak a tetejét babapiskótával kirakom, így képezek neki talpat amikor kiborítom a formából. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálaláskor kifordítom a formából, a fóliát lehúzom majd eperszemekkel és citromfű levélkékkel dekorálom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||