Csokoládés diótorta
Hozzávalók
Csokoládés diótorta
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 16 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Krém
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 tábla
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 2 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
| 4 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Csokoládés diótorta
A tojások sárgáját, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált dióval elkevert sütőport. Majd, a kemény habbá vert, tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibéleljük egy kapcsos tortaforma alját és a masszát óvatosan belekanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, sütőpapírral takarjuk le. 10 percig hagyjuk a sütőajtóban, majd a formából kivéve, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
A torták kettévágjuk és a krém felével betöltjük. A krém másik felével a külsejét vonjuk be.
Hűtőben megdermesztjük, majd tejszínhabrózsákkal és fél diószemekkel díszítve tálaljuk.
Krém
A tejszínt felforraljuk, a vaj kivételével az összes hozzávalót hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük habos krémmé a vajjal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)