Csokoládés diótorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Csokoládés diótorta
Krém
Csokoládés diótorta A tojások sárgáját, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált dióval elkevert sütőport. Majd, a kemény habbá vert, tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibéleljük egy kapcsos tortaforma alját és a masszát óvatosan belekanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, sütőpapírral takarjuk le. 10 percig hagyjuk a sütőajtóban, majd a formából kivéve, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A torták kettévágjuk és a krém felével betöltjük. A krém másik felével a külsejét vonjuk be. Hűtőben megdermesztjük, majd tejszínhabrózsákkal és fél diószemekkel díszítve tálaljuk. Krém A tejszínt felforraljuk, a vaj kivételével az összes hozzávalót hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük habos krémmé a vajjal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||