| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 1 kiskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
| 3 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
| 4 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 3 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 | 
| 3 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
| 60 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A langyos tej felébe szórjunk kevés cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel. Tegyünk félre egy evőkanálnyi cukrot. A liszt közepébe öntsük a a tojássárgájákat, a tejet, az élesztős tejet és a sót. Gyúrjuk össze, majd a végén dolgozzuk bele a megolvasztott, de már csak langyos vajat. Jól dolgozzuk ki, takarjuk le konyharuhával és meleg helyen, kb. egy óra alatt, kelesszük a duplájára. Ha megkelt a tészta, osszuk 10-12 darabra és sodorjuk kétarasznyi rudakká és csigavonalban tekerjük fel, a végét hajtsuk alá, úgy hogy kb. a tekercs közepéig érjen. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és még fél órát kelesszük. A tojást verjük fel és kenjük le a briósokat, majd szórjuk a tetejükre a félretett kristálycukrot. 180 fokra előmelegített sütőben, úgy húsz perc alatt, süssük szép pirosra őket.