Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bolognai spagetti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg teaszalonna 0 9 73 0 0 135
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
5 dkg paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a paradicsompürét és a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük meg és öntsük fel a borral és a húsalaplével.
Lassú tűzön forraljuk, legalább egy óra hosszat, de lehet tovább is, csak finomabb lesz. Időnként keverjük meg és ha szükséges, a folyadékot pótoljuk.
Közvetlen tálalás előtt főzzük ki a tésztát, de ne túl puhára, mert így issza be igazán a mártás ízeit és lecsepegtetve rakjuk tálra, a közepébe öntsük a ragut és szórjuk meg kevés, reszelt parmezánnal. A többi sajtot külön tálkában adjuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)