Bolognai spagetti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Tészták, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a paradicsompürét és a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük meg és öntsük fel a borral és a húsalaplével. Lassú tűzön forraljuk, legalább egy óra hosszat, de lehet tovább is, csak finomabb lesz. Időnként keverjük meg és ha szükséges, a folyadékot pótoljuk. Közvetlen tálalás előtt főzzük ki a tésztát, de ne túl puhára, mert így issza be igazán a mártás ízeit és lecsepegtetve rakjuk tálra, a közepébe öntsük a ragut és szórjuk meg kevés, reszelt parmezánnal. A többi sajtot külön tálkában adjuk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||