Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos-túrós szendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle túrót áttörjük a mustárral és a borssal, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró és a bacon is sós. Összeforgatjuk az apróra vágott baconnal és lilahagymával. Tegyük hűtőbe két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított barnakenyérrel kínáljuk.
Remek téli vacsora egy forró teával, de sörrel sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)