Cukkinis pulykanyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
30 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 evőkanál grillfűszer ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk beáztatott bambusznyársakra és grillezzük meg, forgatva és a megmaradt páccal kenegetve.
Salátákkal és fóliás burgonyával tálaljuk.