Rebarbaralepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt kevés cukorral elkeverjük a tejben, majd ha felfutott a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd tepsibe terítjük. A rebarbarát leszálkázzuk és kis darabokra vagdalva a tésztára terítjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben 25 percig sütjük. Közben a durvára vagdalt mogyorót, a lereszelt mészespuszedlit és a barnacukrot összekeverjük. A sütőből kivett süteményt a baracklekvárral lekenjük és megszórjuk a morzsával és még 20 percre visszatesszük a sütőbe. Hidegen szeleteljük, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||