Hercegnő burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat, sóval, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük és habosra keverjük. Habzsákból kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rózsákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Szaftosabb húsok, ünnepi jellegű körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||