Mediterrán tonhalfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Buli, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a kis tekercseket dugjuk a nyílásokba. Az előkészített halszeleteket sózzuk, borsozzuk és olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük, rászórjuk a darabokra vágott olajbogyót, citromlével megcsepegtetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, ne tovább, mert kiszárad. Frissiben tálaljuk, salátával és citromgerezdekkel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||