Narancsos sertéskaraj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A karajt lehártyázzuk és felszeleteljük, a szélén az esetleges hártyát bevagdaljuk, gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fályolnyi liszttel a szeleteket és a felforrósított vaj, olaj keverékeben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Letakarva melegen tartjuk. A gondosan megmosott narancsok sárga héját lereszeljük és forrásban lévő vízbe tesszük öt percre, majd leszűrjük. A narancsokról eltávolítjuk a héjat és a hártyát is lehámozzuk. Fél centi vastagon felszeleteljük és a magokat eltávolítjuk. A lecsepegő levet félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékban megpároljuk a nagyon finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva, megkaramellizáljuk és ráöntjük a húsalaplét, a narancslevet, belereszeljük a fokhagymát és pár perc forralás után, a narancsszeleteket. Éppen csak átforraljuk, beleszórjuk a narancshéjat és a hússzeleteket átmelegítjük a mártásban. Hercegnőburgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||