Sajtos spenótgombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel mellé, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Forrásban lévő sós vízben a megtisztított spenótot leforrázzuk, majd lecsepegtetjük. A szikkadt zsemlék héját lereszeljük, apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, az időközben felvagdalt parajt, hozzáadjuk a vaj felét, a tejszínt és a tojásokat. Sóval, reszelt szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük, végül a zsemlekockákat is hozzáadva, összegyúrjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle és sós vízbe téve 6-8 percig főzzük. Amikor a gombócok a víz tetejére feljönnek, kiszedjük és jól lecsepegtetjük. Tűzálló tálba téve, meglocsoljuk a zúzott fokhagymával ízesített, olvasztott vajjal és meghintjük a reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva, éppen csak ráolvasztjuk a sajtot. Önálló ebédként vagy szárazabb húsok köreteként is megállja a helyét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||