az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az edény falától. Szórjuk meg a tetejét liszttel, takarjuk le és kelesszük egy órát, meleg helyen. Ha megkelt gyúrjuk át, nyújtsuk ki és rakjuk egy kivajazott-lisztezett formába úgy, hogy a peremére is jusson tészta, majd kelesszük tovább még fél óráig. A túrót keverjük sima krémmé a tejszínnel, tejföllel, 5 dkg cukorral, a búzadarával, a citrom lereszelt héjával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk bele a túrós krémbe. Végül szórjuk bele a mazsolát és óvatosan keverjük el benne. A túrós masszát töltsük a tésztára és előmelegített, 175 fokos sütőben 40-50 perc alatt süssük meg. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt vegyük és hagyjuk 15 percig még a sütőben, majd vegyük ki és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.