Mézes szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Desszert, Karácsony, Édességek, Csőben sült, Édes, Tészták, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a mézeskalácsfűszert. Keverjük a lisztes keveréket a mézes masszához és addig keverjük míg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk a tésztába a mazsolát és a durvára vágott mogyorót. A tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült borítsuk tortarácsra és kenjük meg a tetejét a szitán áttört lekvárral. Ha kihűlt, vonjuk be a tetejét csokimázzal és várjuk meg amíg megdermed. Szeleteljük egyforma szeletekre és díszítsük a tetejét felezett dióval, mandulával vagy mogyoróval. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||