Széchenyi őzérmék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük. Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a fáradságot rászánni és nem porból összecsapni. A csirkemájat és a gombát kockára, a mandulát szálkásra vágjuk. A hússzeleteket az olajból kivéve mindkét oldalán pirosra sütjük. A pácoláshoz használt olaj egy részében megpirítjuk a májat és a gombát, végül a mandulát is hozzáadjuk, majd lecsepegtetve a mártásba forgatjuk. A hússzeleteket a raguval bevonjuk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, vörösborban párolt, áfonyalekvárral töltött körtével és szalmaburgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||