Tárkonyos, gombás csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott csirkecombokat a kettévágom, ízlés szerint kicsontozom és besózom, megborsozom. A megtisztított vöröshagymát finomra vágom és az olaj, vaj keverékén üvegesre párolom, majd a csirkecombokat ráteszem és erős tűzön mindkét oldalát átsütöm. Rádobom a felszeletelt gombát és ráöntöm a konyakot, meggyújtom, majd ha a lángok kialudtak, felöntöm a borral és takarékon, fedő alatt puhára párolom. Végül rászórom az apróra vágott tárkonyt és beleöntöm a tejszínt. Már csak összeforralom és tálalom. Párol rizs vagy főtt tészta az ajánlott körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||