Csőben sült kelbimbó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Rakott, Sós, Zöldség, Böjt, Csőben sült, Meleg Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval és reszeljük bele a sajt felét. Öntsük a tejfölös keveréket a kelbimbókra és szórjuk rá a maradék sajtot. Előmelegített sütőben addig süssük míg a tetején a sajt aranysárga nem lesz. A sütőből kivéve vágjuk kockára és melegen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||