Fahéjas csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. Az olajon először a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, majd a csirkedarabokat erős lángon, hirtelen átsütöm. Ha a hús mindkét oldala megpirult, a zsiradékból kiveszem és melegen tartom. A húsdarabok helyére rakom a hámozott, felszeletelt paradicsomot. Amikor a paradicsom már összeesett, a húst visszateszem a mártásba. Aláöntöm a bort meg a tejszínt, majd fahéjjal, borssal és sóval fűszerezem. Kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára párolom, végül zsírjára sütöm. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||