Tyúk tormás káposztalében (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A fél tyúkot kisebb darabokra vágom. Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd a zsíron átsütöm a húsdarabok mindkét oldalát. A húst a káposztalével felöntöm, megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Ezután a levéből kivéve kicsontozom, és csíkokra metélem. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem. A levet a lisztes-tejfölös tejszínnel felforralom. A tyúkdarabokat visszateszem. A tormát megreszelem és rászórom az étel tetejére. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||