Tyúk tormás káposztalében (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg tyúk ? ? ? ? ? ?
1 liter savanyúkáposztalé ? ? ? ? ? ?
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fél tyúkot kisebb darabokra vágom. Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd a zsíron átsütöm a húsdarabok mindkét oldalát.
A húst a káposztalével felöntöm, megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Ezután a levéből kivéve kicsontozom, és csíkokra metélem. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem. A levet a lisztes-tejfölös tejszínnel felforralom. A tyúkdarabokat visszateszem. A tormát megreszelem és rászórom az étel tetejére.