Kaukázusi saslik (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst nagyobb, olyan 4 centis, kockákra vágjuk. Hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, majd összeforgatjuk ma húskockákkal és a fűszerekkel. Végül felöntjük, annyi szódavízzel, hogy éppen ellepje. Bolti szódát használjunk az elég szénsavas. Hűtőben tartsuk egy éjszakát, de lehet egy napig is. A húst lecsepegtetjük és eltávolítjuk a hagyma és fokhagyma darabokat. A húskockákat szorosan lapos nyársakra húzzuk. Izzó parázs fölött megsütjük. Időnként a vörösborral megpermetezzük és fordítunk a nyársakon. A nyársakat a parázstól bő arasznyira helyezzük el. Kenyérrel és salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||