Túrós rakott csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. Összeforgatjuk a tojással elkevert túróval, tejföllel és a reszelt sajttal. A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy a széle túllógjon. Beleöntjük a csirkés masszát, leütögetjük, majd a bacont ráhajtjuk. Fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve negyed órát pirítjuk. 20 perc pihentetés után deszkára tesszük és szeleteljük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk. Hidegen vékonyra vágható, franciasaláta mellé kitűnő. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||