Túrós rakott csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
20 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. Összeforgatjuk a tojással elkevert túróval, tejföllel és a reszelt sajttal. A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy a széle túllógjon. Beleöntjük a csirkés masszát, leütögetjük, majd a bacont ráhajtjuk. Fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve negyed órát pirítjuk. 20 perc pihentetés után deszkára tesszük és szeleteljük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk.
Hidegen vékonyra vágható, franciasaláta mellé kitűnő.