Sajtos-baconos csirkemelltekercs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Meleg, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Csábító sajtos finomság, ha gyors finomságra vágysz, ez a neked való recept!

Hozzávalók:

1 csirkemell
12 szelet bacon
15 dkg mozzarella
10 dkg ementáli
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítése:

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lereszeljük. A hússzeletekre halmozzuk a sajtokat és feltekerjük, majd beletekerjük a bacon szeletekbe. Egy hőálló edényt olajjal kikenünk és szorosan egymás mellé tesszük a feltekert csirkéket, ha szükséges hústűvel megtűzhetjük őket, hogy ne bomoljanak ki. Egy kevés (0,3 dl elég) vizet öntünk alá és 180 fokon sütjük 25 percen át, időközben meg is fordítjuk.