Tejszínes mustáros csirkeszány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Szili A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a hagymás zsiradékhoz és jól átsütjük. Felöntjük az alaplével elkevert tejszínnel és fűszerekkel, majd puhára pároljuk. A sűrű szaft elérése miatt, fedő nem vagy, csak alig szükséges. Párolt rizs vagy főtt tészta a hozzá illő köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||