Lazac tejszínes-zöldborsós szószban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a félbe karikázott hagymát és a zöldborsót. Öntsük fel az alaplével és a tejszínnel, a citrom lereszelt héjával és a megmaradt levével fűszerezve forraljuk össze. A halszeletevet a szaftba téve pároljuk készre. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Tálalás előtt, bőven hintsük meg, finomra vágott petrezselyemmel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||