Édes chili szósz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Buli, Édes, Sós, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök, Főtt Hozzávalók 4 személyre:
A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a levével. Sűrűre forraljuk, majd a borecettel és sóval ízesítjük. Kis üvegekbe töltjük és fejreállítva kihűtjük. Sült húsok kiváló ízesítője. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||