Tonhalas-olívás fusili (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Adriai vitorlázás
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
70 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhalkonzerv olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát. A végén hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Ha a fokhagyma illata felszáll, felöntjük a paradicsommal és fakanállal kevergetve-zúzva összeforraljuk. Amikor kellően besűrűsödött, beletördeljük a tonhalat, hozzáadjuk az apróra szeletelt olívabogyót és jól elkeverjük. Az előírás szerint megfőzött tésztára öntjük és a reszelt sajttal meghintve tálaljuk.