Tonhalas-olívás fusili (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Adriai vitorlázás A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tonhalkonzerv olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát. A végén hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Ha a fokhagyma illata felszáll, felöntjük a paradicsommal és fakanállal kevergetve-zúzva összeforraljuk. Amikor kellően besűrűsödött, beletördeljük a tonhalat, hozzáadjuk az apróra szeletelt olívabogyót és jól elkeverjük. Az előírás szerint megfőzött tésztára öntjük és a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||