Angyalszem (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Advent, Karácsony, Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1.5 dl baracklekvár ? ? ? ? ? ?
5 dkg étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
20 db korpáskeksz 423 14.4 13.8 59.8 8.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásfehérjét a sóval és a kifacsart citromlével kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a keményítővel összeszitált porcukrot. A masszát, habzsákból a kekszek szélére nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 100 fokon, egy órát szárítjuk. A sütőajtót, kicsit támasszuk ki. A hab üregébe, egy-egy kanálnyi lekvárt téve, még egy órát, a hűlőfélben lévő sütőben, hagyjuk szikkadni.