Sült borsó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesbetétek 
Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felvert tojással elkevert lisztet, ízlés szerint sózva, borsozva elkeverjük, majd nokedliszaggatóval, forró olajba, tesszük. Aranybarnára sütve, levesbetétként kínáljuk.