Bugaci böllérpörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagyma felét, melyet előzőleg finomra vágtunk. Kevergetve fehéredésig sütjük, a csíkokra vágott húst, a hagymás zsiradékon. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, megfűszerezzük és lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a húshoz hasonló csíkokra vágott májat és puhára pároljuk. A legvégén hozzáadjuk a bort. Közben liternyi vizet forralunk, az ecettel és sóval ízesítjük. A félretett hagymákat félfőre vágjuk és az ecetes vízben három percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A böllértokányt főtt burgonyával körítve, az abált hagymával megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||