Kelkáposztás-rizses pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát, majd a kockára vágott húst, kevergetve, süssük fehéredésig rajta. Adjuk hozzá a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon, pároljuk félpuhára. Szükség esetén, kevés forró vízzel pótolhatjuk a levét. Keverjük hozzá a felcsíkozott káposztát és a rizst, majd öntsük rá az alaplevet. Ha félünk, hogy leég, 130 fokos sütőben fejezzük be a párolást. Frissen tálaljuk, mert melegíteni nehézkes. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||