Mandulás-körtés töltött csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 250 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és felaprítjuk.A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a mandulával, majd ízesítsük gyömbérrel, sóval és borssal. A szegfűszeget nyomjuk bele a fél citromba, és tegyük a csirke hasüregébe. A körtés masszát töltsük a csirke bőre alá és hústűvel rögzítsük.Sózzuk, borsozzuk a csirkét és kenjük be a bőrét mézzel. Tegyük sütőzacskóba és zárjuk le. Előmelegített sütőben 70-90 perc sütést igényel. Tálalás előtt a körteszeleteket a mézben megforgatva melegítsük addig míg átlátszó nem lesz. A csirkét daraboljuk fel, a töltelékkel és néhány szelet mézes körtével díszítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||