Pudingos almatorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára öntjük. A szeletekre vágott almát a citromlébe forgatjuk, hogy, ne barnuljon meg, majd körkörösen a pudingos masszára rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a darált diót, majd a süteményre kenjük. A sütő hőfokát 130 fokra visszavéve, még fél órát szárítjuk. Tortaszerűen szeletelve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||