Barackos-tejszínes szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, kemény habbá felvert tojásfehérjét. 175 fokra előmelegített sütőben, kerek, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortafomában, süssük 25 percig. A piskótát hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk lapjában félbe. Főzzük fel a tejet és keverjük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingport. Folyamatosan kevergetve, keverjük simára. Hagyjuk kihűlni. A kettévágott piskóta alját tegyük vissza a formába, majd kenjük meg a krémmel, rakosgassuk rá a barackot, majd borítsuk be a második lappal. Kenjük le a tortabevonóval, hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük fel. Tejszínhabrózsákkal és barackszeletekkel díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||