az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, összeforgatjuk a liszttel, a sütőporral, a kétféle cukorral és a sóval. A vajat felolvasztjuk és beletörjük a két banánt, belekeverjük a fél citrom reszelt héját és a kicsavart levét. Jól elkeverjük a lisztes keverékkel és beleforgatjuk a szilvát. A sütőedénybe töltjük, majd 160 fokon, háromnegyed óráig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha kész, rácson hagyjuk kihűlni. Lekenjük a lekvárral, majd bevonjuk, az előírás szerint, felolvasztott csokoládéval.
Dermedés után szeleteljük.