Sóban sült csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Főétel, Húsételek, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tojásfehérjéből verjünk lágy habot és adjunk hozzá 1 deci vizet. Keverjük a sót a tojáshabhoz. Az előkészített csirkét fűszerezzük, majd a feldarabolt almát a hasába rakjuk. Egy tűzálló tál alján szétterítjük annyi sós pépet, hogy az egészet elfedje és rátesszük a csirkét.A maradék nedves sót rátapasztom a csirkére úgy, hogy sehol se látszódjon ki. Sülés közben a só kemény kéreggé válik ami benntartja az összes íz és illatanyagot. Kb. 70 percig süssük a csirkét. Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd lebontjuk a kérget. Nem könnyű munka, de alatta garantáltan finom szárnyas ételt találunk. Salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||