Sóban sült csirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Főétel, Húsételek, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 fej hagyma 39 1.2 0.1 8.3 1.3 0
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
5 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1,5 kg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1,5 kg csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásfehérjéből verjünk lágy habot és adjunk hozzá 1 deci vizet. Keverjük a sót a tojáshabhoz. Az előkészített csirkét fűszerezzük, majd a feldarabolt almát a hasába rakjuk. Egy tűzálló tál alján szétterítjük annyi sós pépet, hogy az egészet elfedje és rátesszük a csirkét.A maradék nedves sót rátapasztom a csirkére úgy, hogy sehol se látszódjon ki. Sülés közben a só kemény kéreggé válik ami benntartja az összes íz és illatanyagot. Kb. 70 percig süssük a csirkét. Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd lebontjuk a kérget. Nem könnyű munka, de alatta garantáltan finom szárnyas ételt találunk.
Salátával tálaljuk.